PIŠKOTKI

Kako Ta spletna stran uporablja piškotke?

Piškotke uporabljamo za personalizacijo vsebine in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Prav tako delimo informacije o vaši uporabi naše strani z našimi partnerji na področju družbenih medijev, oglaševanja in analitike, ki jih lahko združijo z drugimi informacijami, ki ste jim jih posredovali ali ki so jih zbrali med vašo uporabo njihovih storitev.

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek je majhen fragment besedila, ki ga spletna stran pošlje brskalniku med obiskom strani. Tako spletna stran prepozna uporabnika in beleži informacije o obisku ter nastavitvah. To omogoča prijaznejši in enostavnejši obisk spletne strani ob naslednjem obisku. Piškotki so ključni za bolj prijetno in učinkovito uporabo spletne strani.

Preko piškotkov prilagajamo vsebino strani, beležimo obiskanost strani, štejemo obiskovalce, omogočamo oddajo naročil, varujemo vaše podatke in si zapomnimo vaše preference in nastavitve. Uporaba naše strani je s piškotki učinkovitejša in prijetnejša.

Ta spletna stran uporablja različne vrste piškotkov, ki jih lahko pregledate in upravljate v svojem brskalniku. V nekaterih brskalnikih za mobilne naprave to morda ni mogoče.

* Zunanje storitve kot so Facebook, Google, lahko namestijo piškotke, ne glede na to, ali ste prijavljeni v njihovo storitev. Upravljanje njihovih piškotkov je urejeno v skladu s pogoji, ki ste jih sprejeli ob registraciji na njihove storitve.

** Vsebina objavljena na naših spletnih straneh, občasno vsebuje tudi vdelane vsebine s tujih strani (na primer: vdelan video ali zemljevid). To pomeni, da uporabniku s tehničnega vidika serviramo vsebine tretjih ponudnikov (na primer: YouTube ali Google Zemljevidi), ki vključujejo lastne oglasne sisteme in s tem uporabniku namestijo lastne piškotke, ki jih uporabljajo za svoje namene.

*** Ob uporabi zunanjih storitev, vključno, a ne omejeno na Google, Meta, itd., pri prijavi v navedene storitve pride do implementacije dodatnih piškotkov. V zvezi s tem vas vljudno naprošamo, da za podrobnejše informacije o uporabi in obdelavi piškotkov s strani navedenih ponudnikov storitev, preverite in se seznanite s pogoji uporabe, ki jih določajo ti ponudniki.

Vklop / Izklop

Nujni/Obvezni piškotki pomagajo narediti spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Brez teh piškotkov spletna stran ne more pravilno delovati.

Ime Namen Trajanje Upravljalec / Obdelovalec
wp-wpml_current_language Omogoča spletni strani, da si zapomni izbran jezik. Seja Ta spletna stran
AEC Zagotavljajo, da so zahteve v okviru ene seje brskanja narejene s strani uporabnika in ne s strani drugih spletnih mest. Ti piškotki preprečujejo, da bi zlonamerna spletna mesta delovala v imenu uporabnika brez njegovega vedenja. 6 mesecev .google.com
_grecaptcha Nastavi Google reCAPTCHA, ki ščiti spletno mesto pred neželenimi poizvedbami na kontaktnih obrazcih. 6 mesecev .google.com

Vklop / Izklop

Piškotki za nastavitve omogočajo spletni strani, da si zapomni informacije, ki spreminjajo način delovanja ali izgled spletne strani, kot so vaš izbrani jezik ali regija, v kateri se nahajate.

Ime Namen Trajanje Upravljalec / Obdelovalec
SOCS Uporabljajo se za sledenje soglasjem, ki jih je uporabnik dal Googlu za nastavitve zasebnosti in konfiguracijo povezanih piškotkov. 13 mesecev .google.com

Vklop / Izklop

Piškotki za analitiko pomagajo lastnikom spletnih strani razumeti, kako obiskovalci komunicirajo z našim spletnim mestom.

Ime Namen Trajanje Upravljalec / Obdelovalec
_gcl_au Google Tag Manager nastavi piškotek za preizkušanje učinkovitosti oglaševanja spletnih mest, ki uporabljajo njihove storitve. 3 mesece Ta spletna stran
_ga_* Google Analytics nastavi ta piškotek za shranjevanje in štetje ogledov strani. > 1 leto Ta spletna stran
_ga Google Analytics nastavi ta piškotek za izračun podatkov o obiskovalcih, sejah in kampanjah ter sledenje uporabi spletnega mesta za poročilo o analitiki spletnega mesta. Piškotek anonimno shranjuje informacije in dodeli naključno generirano številko za prepoznavanje edinstvenih obiskovalcev. > 1 leto Ta spletna stran

Vklop / Izklop

Marketinški piškotki se uporabljajo za sledenje obiskovalcem čez spletne strani. Namen je prikazati oglase, ki so relevantni in zanimivi za posameznega uporabnika in s tem bolj dragoceni za založnike in oglaševalce tretjih strani.

Ime Namen Trajanje Upravljalec / Obdelovalec
IDE Ta piškotek je znan kot piškotek za ponovno trženje, ki ga Google DoubleClick uporablja za sledenje dejanjem uporabnika po ogledu ali kliku na oglas, kar omogoča učinkovito ciljanje oglasov. 1 leto .doubleclick.net
YSC Piškotek, ki ga YouTube uporablja za sledenje ogledom videoposnetkov. Čeprav je povezan z videoposnetki, ima tudi marketinško vrednost, saj lahko vpliva na prikazovanje oglasov. Seja .youtube.com
VISITOR_INFO1_LIVE Uporablja se za oceno pasovne širine uporabnika na straneh z integriranimi YouTube videoposnetki, kar lahko vpliva na prikaz oglasov in personalizirano trženje. 6 mesecev .youtube.com
VISITOR_PRIVACY_METADATA Shranjuje uporabnikovo stanje privolitve piškotkov za trenutno domeno. 180 dni .youtube.com
test_cookie Preverja, če uporabnikov brskalnik podpira piškotke. 15 min .doubleclick.net
__Secure-ENID Za preprečevanje goljufivih poskusov prijave. Vsebuje tudi Google uporabniški ID, ki se lahko uporablja za statistične in marketinške namene po uspešni prijavi. 13 mesecev .google.com

Vklop / Izklop

Soglasje omogoča zbiranje in deljenje podatkov, povezanih z oglaševanjem. Ti podatki vključujejo, vendar niso omejeni na, informacije, ki se uporabljajo za izboljšanje učinkovitosti oglaševalskih kampanj, merjenje interakcije uporabnikov z oglasi in zagotavljanje personalizacije oglasov. S tem soglasjem lahko zbrane podatke uporabimo za optimizacijo prikazovanja oglasov na podlagi preteklih obiskov spletnih strani in interakcij z oglasi. Namen tega je ustvariti bolj relevantno in prilagojeno oglaševalsko izkušnjo za vsakega uporabnika, pri čemer se vedno upoštevajo varovanje zasebnosti in predpisi o zasebnosti.

Imate popoln nadzor nad piškotki in vedno lahko sami odločite, ali želite dovoliti shranjevanje piškotkov na svoji napravi.

Ta spletna stran uporabnikom omogoča, da se odločijo o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov. Opozarjamo, da lahko zavrnitev piškotkov vpliva na delovanje spletne strani in nekatere funkcionalnosti morda ne bodo dostopne. Če zavrnete določene piškotke, bo prikaz vsebine in dostop do spletne strani lahko omejen.

Priporočamo, da za optimalno uporabniško izkušnjo in delovanje naše spletne strani sprejmete piškotke.

Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem brskalniku.

Več informacij o nastavitvah za piškotke v posameznem brskalniku najdete na naslednjih povezavah: