Main Header Energetske Resitve za podjetja SCHWANK

Energetski sistemi Schwank

Energetska učinkovitost. Kakovost. Industrijske rešitve.

Nemško podjetje Schwank je eden izmed vodilnih evropskih proizvajalcev visoko učinkovitih ogrevalnih sistemov za komercialne in industrijske objekte.

logo schwank black

Plinarna Maribor je pod okriljem Skupine Istrabenz plini uradni distributer energetskih rešitev Schwank za področje Slovenije, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine. V okviru zastopstva nudimo celovito storitev, ki vključuje:

  • analizo izvedljivosti,
  • zasnovo rešitve,
  • projektiranje, 
  • dobavo, 
  • montažo, 
  • zagon in 
  • vzdrževanje.

Naš pristop pri oblikovanju rešitev upošteva:

Oblikovanj resitev 1

Želite izvedeti več?

Kontaktirajte nas za več informacij in prilagojeno ponudbo.

Pošljite povpraševanje

Energetske rešitve SCHWANK

Cevni sevalni grelniki

sesalni grelniki

Prihranite energijo z ogrevalnim sistemom Schwank
Zaradi inovativne tehnologije sodijo cevni sevalni grelniki med najučinkovitejše sisteme industrijskega ogrevanja. Idealni so za ogrevanje proizvodnih hal, skladišč in velikih distribucijskih centrov, saj proizvajajo prijetno toploto in omogočajo prihranek pri stroških energije.

Ploščati (svetli) sevalni grelniki

ploscati sevalni grelniki

Kombinacija učinkovitosti in visoke ravni udobja
Ustanovitelj podjetja Günther Schwank je leta 1939 izumil ploščati grelnik, ki je idealen za uporabo v visokih industrijskih, trgovskih in logističnih stavbah. Ploščate grelnike odlikujejo posebej visoki izkoristki in nizke emisijske vrednosti, zaradi česar veljajo za stroškovno učinkovite in okolju prijazne ogrevalne sisteme.

Kondenzacijska tehnologija

kondenzacijska tehnologija 1

Rekuperacija toplote za industrijske infrardeče grelnike
Schwankova kondenzacijska tehnologija je bila posebej razvita za rekuperacijo toplote v kombinaciji s cevnimi sevalnimi grelniki. Na voljo so tri različne izvedbe kondenzacijske tehnologije. Izkoristite brezplačno odpadno toploto za ogrevanje svoje stavbe.

Toplozračni grelniki

toplozracni grelniki

Udobna toplota za industrijske stavbe
Toplozračni grelniki Schwank so primerni tako za ogrevanje kot za razslojevanje in izmenjavo zraka v stavbah. Vse enote – kondenzacijske ali nekondenzacijske – so skladne z direktivo ErP in omogočajo prilagodljivo uporabo.

Zračne zavese

zracne zavese

Preprečite toplotne izgube
Pri pogostem odpiranju vrat – kar je običajno v industrijskih in logističnih stavbah – so zračne zavese smiseln dodatek ogrevalnim in klimatskim sistemom, saj preprečujejo uhajanje segretega ali ohlajenega zraka in tako zagotavljajo visoke prihranke energije ter stroškov.

Ogrevalni sistemi na vodik (H₂)

ogrevalni sistemi na vodik

Infrardeče ogrevanje velikih stavb s plinom ali samo z vodikom (100 % H2)
Zahvaljujoč inovativni tehnologiji industrijski ogrevalni sistemi na vodik ponujajo prilagodljivo in na prihodnost pripravljeno rešitev za podnebno nevtralno ogrevanje samo z vodikom.

Preberite več o tehnoloških rešitvah schwank

Ventilatorji HVLS

Plinska sevala

Hlajenje poleti in prihranek stroškov pozimi
HVLS pomeni „High Volume & Low Speed“ (velika prostornina in nizka hitrost). Ti veliki ventilatorji premikajo ogromne količine zraka z zelo nizko hitrostjo. V poletnem času ustvarijo prijeten tok zraka, ki daje občutek ugodja. V zimskih mesecih pa zagotavljajo znatne prihranke pri stroških energije zaradi učinka razslojevanja.

Preberite več o ventilatorjih hvls

Področja uporabe energetskih sistemov Schwank

Ogrevalni in klimatski sistemi za vse namene

Industrija in trgovina

industrija in trgovina

Ogrevanje in hlajenje, kjer ju potrebujete
Od proizvodnih do trgovskih objektov: več kot 100.000 strank uporablja rešitve Schwank za zagotavljanje ustreznih klimatskih pogojev v svojih prostorih. Pri tem dosegajo visoko učinkovitost in nizke obratovalne stroške.

Logistična skladišča

logisticna sredisca

Zaupajte vodilnemu na trgu
Naše strokovno znanje temelji na tehničnih inovacijah in dolgoletnih izkušnjah. V logistični dejavnosti naši grelniki in klimatski sistemi dosegajo odlične rezultate zaradi zanesljivosti ter nizkih naložbenih in obratovalnih stroškov. Med strankami Schwanka so na primer VW, DHL, FedEx, UPS, Bayer ter mnoga druga znana logistična podjetja.

Delavnice in razstavni prostori

delavnice in razstavni prostori

Kombinacija učinkovitosti in visoke ravni udobja
Največji izziv za delavnice so toplotne izgube zaradi pogostega odpiranja vrat. Zato mora biti ogrevanje hale posebej učinkovito, hkrati pa mora zagotavljati tudi visoko raven udobja za zaposlene, kar sistemi Schwank omogočajo.

Športne dvorane in nogometni stadioni

sportne dvorane

Prvorazredno udobje z nizkimi obratovalnimi stroški
Pri športnih dvoranah – naj gre za teniške in večnamenske dvorane ali pokrite nogometne stadione – igra pomembno vlogo toplotno udobje, ki ga lahko zagotovijo le kratki ogrevalni časi in prilagodljivost conskega ogrevanja, vse to ob zelo nizkih obratovalnih stroških. Na nogometnih stadionih se v hladnih mesecih pojavi potreba po ogrevanju tribun, zato navijači nogometnih klubov Chelsea FC in Real Madrid že leta cenijo udobje, ki ga zagotavljajo sistemi Schwank.

Terase in zunanji prostori

terase

Pridih poletja s pritiskom na gumb
Plinski infrardeči grelniki so idealni za izkoriščanje kapacitete gostinskih teras skozi vse leto. Odlikuje jih prijetna toplota, zlasti pa visoka učinkovitost in enostavna uporaba s stensko in stropno montažo.

Preberite več o področjih uporabe

Imate vse
informacije?

Na voljo smo vam za informacije in pomoč pri uporabi naših produktov.

Vprašajte nas 02 22 843 00