Novinarsko središče

Slovesno praznovanje 140. obletnice na Bohovi

07.10.2009

Da je 140 let za Plinarno Maribor zares častitljiv jubilej, je potrdilo okoli 300 gostov, ki so se odzvali povabilu, da nazdravijo enemu izmed najstarejših mariborskih podjetij. Slovesno praznovanje je potekalo 7. oktobra na lokaciji skladiščno-distribucijskega centra na Bohovi.

Vabilu na obeležitev obletnice se je prijazno odzval tudi predsednik države dr. Danilo Türk, ki je bil slavnostni govornik dogodka.

Voditelj prireditve, dramski igralec Tadej Toš, nas je na iskriv način vodil skozi zgodovino podjetja, s čudovitim nastopom pa nas je ponovno navdušil svetovno priznan koncertni zbor Carmina Slovenica.

Ob svojem prazniku Plinarna Maribor ni pozabila na svojo družbeno odgovornost. Direktor podjetja Milan Curk je Pokrajinskemu arhivu Maribor, za ohranitev pisne kulturne deiščine, podaril donacijo v vrednosti 3.000 EUR. Svoj delež za dobrobit lokalne skupnosti pa so prispevali tudi lastniki Plinarne Maribor, družba Istrabenz plini, ki so z donacijo v vrednosti 3.000 EUR toplino podarili tistim, ki jo najbolj potrebujejo, Varni hiši Maribor.

 time 295 | cache 0