Koraki do uporabe zemeljskega plina

V Plinarni Maribor boste našli vse na enem mestu. Vaš objekt bomo s priključnim vodom priključili na distribucijsko omrežje zemeljskega plina, izvedli bomo notranjo plinsko instalacijo z dobavo in montažo plinskega trošila ter vam tako omogočili uporabo zemeljskega plina brez nepotrebnih poti in v najkrajšem možnem času. 

1. KORAK: PREVERITEV MOŽNOSTI PRIKLJUČITVE NA DISTRIBUCIJSKO OMREŽJE

Najprej preverite ali obstaja možnost priključitve vašega objekta na distribucijsko omrežje zemeljskega plina kar lahko storite s preglednimi kartami plinovodnih omrežij po posameznih občinah (Koncesije) ali nam po elektronski pošti pošljite naslov vašega objekta in odgovorili vam bomo.

2. KORAK: PRIDOBITEV USTREZNEGA SOGLASJA

Če boste plinski priključek gradili na osnovi gradbenega dovoljenja potrebujete s strani Sistemskega operaterja Projektne pogoje in  nato Soglasje na projektne rešitve. Če za gradnjo ne potrebujete gradbenega dovoljenja potrebujete Soglasje za priključitev na distribucijsko omrežje. Vlogo za pridobitev navedenih dokumentov najdete TUKAJ. Podrobnejše informacije o postopkih najdete v Splošnih pogojih.

3. KORAK: IZGRADNJA PLINSKEGA PRIKLJUČKA

Plinski priključek vam bomo izgradili na osnovi Pogodbe o priključitvi, ki vam jo bomo posredovali na osnovi ogleda in ponudbe za izvedbo. Za ogled in ponudbo nam pošljite povpraševanje.

4. KORAK: IZVEDBA NOTRANJE PLINSKE INSTALACIJE Z DOBAVO IN MONTAŽO PLINSKEGA TROŠILA

izvedbo zaupajte izvajalcem, ki imajo ustrezno registracijo za izvajanje del. Plinarna Maribor ima dolgoletne izkušnje pri izvedbi plinskih instalacij in veseli bomo, če nam boste zaupali izvedbo plinske instalacije. Prepričani smo, da bomo zadovoljili vaša pričakovanja zato nam pošljite povpraševanje in z veseljem vam bomo posredovali ponudbo. 

5. KORAK: PRIČETEK UPORABE ZEMELJSKEGA PLINA

Po izgradnji priključka vam bomo na osnovi Vloge za uplinjanje instalacije pripravili Pogodbo o dobavi zemeljskega plina (kot dobavitelj) in Pogodbo o dostopu do distribucijskega sistema (kot ODS). Po podpisu pogodb in posredovanih dokazilih o tehnični ustreznosti notranje plinske instalacije bomo le to uplinili s čemer boste lahko pričeli uporabljati zemeljski plin.

 time 361 | cache 0